Föreningar i samverkan i Rönö

Under denna flik samlas foton från nutiden. Det kan gälla natur och djur, skärgården, porträtt etc. Välkommen med ditt bidrag. Först ut är Conny Passmark och Stefan Jakas.

Ladda upp Connys verk (5,6 Mb) "Naturens skift-ningar" i vilket han har fångat året 2017 i stämnings-fulla naturbilder. Bläddra och njut.

I skärgårdslandskap kan man ofta uppleva ett magiskt sken. Detta gäller speciellt när dimman kryper upp ur havet eller lägger sig i dalsänkor på åkrar.

Detta ljusfenomen kan upplevas på många ställen i Rönö.

På bilden i det vänstra hörnet kryper dimman upp ur Stäkviken mot Vintersbo Herrgård.

På bilden med solnedgången kan man skönja en ensam ko.

Panoramabilden längst ner är tagen från Vintersbo mot Kungsgården/Håkantorp.

Bild 1. Höbalarna som är utspridda på åkrarna är vackra "installationer" som antyder att den färg-sprakande hösten är ankommande.

Bild 2. Lars Beves kor konfererar i blomsterängen.

Sportklubben har haft som tradition att anordna kobingo på Kåreholm. Dessvärre har denna publik-friande aktiviteten gått i graven.

Tävlingen handlade om att kunna gissa i vilka koordinater som kon gjorde sina behov. Vinnaren blev den som prickade in det rätta eller det närmaste koordinatet.

Tävlingen kunde vara över på några minuter eller efter en lite längre väntan.

2 av ca 250 hjortar på Stockerum Gård där Niklas och Linda Nilsson anlagt ett hjorthägn på ca 24 hektar.

Conny Passmark har fångat ett ögonblick med sex rådjur i konvoj längs Rönö å. Det ser ut som om att de ska mumsa på Lars Beves grödor.

Njut av Ingemar Hagelbergs skärgårdsbilder från 2015. Fotona togs i samband med hembygdsför-eningens skärgårdsutflykt till Kopparholmarna.