S:t Anna Skärgård, levande landsbygd, öppna landskap, midsommarfester på landet, ”häftigt” julbord är några av de sinnesintryck som passerar revy då man tänker på Rönö - den bergiga ön - som i en forntid var en ö med en vattenled som startade vid Wintersboviken och slutade i Slätbaken.


Rönö ligger blott ca 40 km från Norrköping och Söderköping och hit kommer man tex via Konungssund eller Stegeborg för att höja sin upplevelse av vackra landskap.


Granne med Kungsgården och Rönö Kyrka finns Rönö Bygdegård - en Bygdegård som måste upplevas. Läs mera om Kungsgården, Rönö kyrka och Rönös historik i fliken "Kulturarvet". Bygdegården är den centrala samlingsplatsen för Rönöbor och dess sommargäster. 


I Bygdegården finns lokaler för de stora och de mindre festerna eller möten. Ett smakprov på aktiviteter som ordnas i Rönö och i Bygdegården kan du läsa om under fliken "Lokal- och evenemangsbokning" och   "Hänt i Rönö".


Bygdegården har alla faciliteter som behövs för ett lyckat möte eller lyckad fest - här finns ett restaurangkök med alla faciliteter, porslin och glas för ca hundra gäster, restaurangugn och -diskmaskin, etc.


Större sällskap upp till 80 personer kan vistas i den gamla skolsalen och mindre grupper upp till 15 personer kan välja mellan 2 rum - Kungarummet eller Styrelsrummet


Lokalen är tillgänglighetsanpassad vad avser entré och toalett.