Aktiviteter

Basen i årets program är självfallet aktiviteter som knyter an till kultur och hembygd. Vi kommer också att anordna sociala aktiviteter, barn- och ungdomsaktiviteter samt aktiviteter inom landsbygds-utveckling. Sist men inte minst friskvårdsaktiviteter med Rönö Walkers som en grundsten.


Aktiviteter med avgift betalas via bankgiro 5732-5409 eller swishnumret 1230808451. Märk med aktivitetens namn. Ladda ner Aktivitetsplan 2022 HÄR.

Aktiviteterna 2023


Sö 29 januari                                         Extra Årsmöte i Rönö Bygdegård om Rönö festplats 


Lö 4 februari                                          Sångdag i Rönö Bygdegård. Sångerska & Körledare: Kajsa Norrby


Ti ...                                              ...

Återkommande aktiviteter


Varje tisdag                                           Upptäck Rönö på vandring med Rönö Walkers


En torsdag/sommarmånad             Upprustning Segerbo


Tisdagar                                                   Yoga i Bygdegården 

Aktiviteter föregående år

KLICKA


Länkar

Klicka på bilderna nedan för att syna länkbiblioteket med evenemang i Norrköping, Söderköping och övriga Östergötland. Vad gäller kyrkliga arrangemang så hänvisar vi dig till kyrkans hemsidaDu som önskar annonsera en aktivitet är välkommen med ditt bidrag till info@ronobygdeforening.se.

Östgötadagarna 2022

Det är något visst med första helgen i september. I alla fall i Östergötland. I 20 års tid är det en helg vikt åt Östgötadagarna. Östgötadagarna lockar varje år över 100 000 besökare till den östgötska landsbygden och ger medverkande aktörer tillfälle att visa upp sin verksamhet. Med hjälp av karta och flaggor hittar man vägarna till gårdsbutiker, hembygdsgårdar, matproducenter, gallerier, bondgårdar, hantverkare och mycket mer. Den östgötska landsbygden bjuder på stort entreprenörskap och engagemang. Det är en händelserik helg. Besökaren har ett helt smörgåsbord att välja bland! 

Östgötadagarna erbjuder något för alla! Välkomna till höstfest!


Program för RÖNÖ 2022

Vikbolandsmarken arrangeras årligen i mitten av juli i Östra Husby. På programmet står sång och musik, utställningar, försäljning av lokalt producerade matvaror och produkter samt loppis.

Alla känner vi ju till "vår stad" Norrköping - Sveriges 10e största stad enligt antal invånare. Om du vill ha bra koll på kulturevenemang, sevärdheter och och restauranger så finns allt du behöver på denna hemsida.

Håll dig uppdaterad på evenemangen i Norrköping . Här hittar du schema för konserter, teaterföreställningar etc. för alla kategorier av kulturintressenter.

Om du vill bredda kultur- och nöjesutbudeten samt sevärdheter till slottsbesök och liknande då bör du besöka hemsidan "Visit Östergötland”...

Östgötaskärgården är en hemsida som fokuserar på skärgårdaen i Arkö, St Anna och Gryt. Här finns allt du behöver för att upptäcka Sveriges vackraste skärgård!

Söderköping ligger på samma avstånd från Rönö som Norrköping och är väl värt besök, speciellt sommartid då den pittoreska staden lever upp. Den stora upplevelsen är småstadsidyllen samt Söderköpings gästabud med medeltidsmarknad och tornerspelet i slutet av augusti.

För den som är intresserad av att löpning eller cykling kan Vikbovändan rekommenderas - ett annorlunda maratonlopp där vätskestationerna finns på gårdar där man förutom dryck får smaka på Vångas struts, Visätters kalkon, Sänkdalens mjölk och Vallas getost. 

Kolmårdens Djurpark är med sin yta på 1,75 km² Nordens största djurpark och räknas också som en av de största i världen.


Djurparken är ett av Sveriges populäraste resmål för barnfamiljer. Under en säsong har Kolmården drygt 700 000 besökare. Bland de största attrakti-onerna hittar vi Bamses Värld och delfinföreställningen som ses av 98 % av alla besökare varje år.

För golfaren eller den som vill njuta av naturen och avnjuta en lunch på golf-restaurangen finns följande golfbanor i krokarna:


Mauritzberg Östra Husby

Jönåker GK i Jönåker

Ingelsta GK i Norrköping

Norrköping Söderköping GK i Norrköping