21 maj, 9:30                                           Friluftsgudstjänst på Segerbo


6 juni, 11:30                                           Fanutdelning i Slottsträdgården, Linköping

                         

20 juni, 10:00- 16:00                         Midsommardag på Segerbo


01 juli kl 16:00                                    Tipspromenad nr 1


09 juli kl 16:00                                   Lär känna dina lokala entreprenörer/hantverkare - del 1


26 juli kl 16:00                                   Lär känna dina lokala entreprenörer/hantverkare - del 2


30 juli kl 16:00                                   Tipspromenad nr 2


1-2 aug, 10:00 - 16:00                       Loppis i och utanför Bygdegården    


16 aug                                                    Nyöppning av Segerbo. Friluftsgudstjänst, café, spelmän


22 aug, 15:00 - 18:00                         Trädgårdsvisning i Östra Ny          


12 sept, 17:00 - 17:45                         Kyrkogårdsvandring på Rönö kyrkogård. + Helgmålsbön.


24 okt                                                     Kulturdag


5 dec ,                                                        Digital julmarknad


(13 dec INSTÄLLT pga restriktioner  Luciafirande i Rönö kyrka)

Varje tisdag                                        Upptäck Rönö med Rönö Walkers


En torsdag/sommarmånad          Upprustning Segerbo


Söndagar                                                 Yoga        

   

Återkommande aktiviteter


Prel program 2021


Årskalender 2020


20 mars                                                  "Bygdens söner", uppträdande med Peter Jansson

Syna även länkbiblioteket nedan för att ta del av evenemang i Norrköping, Söderköping och övriga Östergötland. Vad gäller kyrkliga arrangemang så hänvisar vi dig till kyrkans hemsidaDu som önskar annonsera en aktivitet är välkommen med ditt bidrag till info@ronobygdeforening.se. 

Östgötadagarna blir Östgötasommar i år

 I 20 års tid har första helgen i september varit något speciellt i Östergötland. För många har det blivit en vana att ge sig ut på den östgötska landsbygden och upptäcka gårdsbutiker, hembygdsgårdar, matproducenter, bondgårdar, hantverkare och mycket mer.

Omkring 100 000 besökare brukar besöka Östgötadagarna denna helg. I år blir det tyvärr annorlunda. På grund av rådande omständigheter måste man ställa om årets Östgötadagar och istället sprida ut det under hela sommaren. Vi behöver vara rädda om både besökare och aktörer.

Aktörerna i den karta som distribuerats hade anmält sig till årets Östgötadagar den 5-6 sept. Många av aktörerna höll öppet i sommar och ville med denna karta hjälpa besökare och aktörer att nå varandra under sommaren.

Vikbolandsmarken arrangeras årligen i mitten av juli i Östra Husby. På programmet står sång och musik, utställningar, försäljning av lokalt producerade matvaror och produkter samt loppis.

Alla känner vi ju till "vår stad" Norrköping - Sveriges 10e största stad enligt antal invånare. Om du vill ha bra koll på kulturevenemang, sevärdheter och och restauranger så finns allt du behöver på denna hemsida.

Håll dig uppdaterad på evenemangen i Norrköping . Här hittar du schema för konserter, teaterföreställningar etc. för alla kategorier av kulturintressenter.

Om du vill bredda kultur- och nöjesutbudeten samt sevärdheter till slottsbesök och liknande då bör du besöka hemsidan "Visit Östergöt-land”.....

Östgötaskärgården är en hemsida som fokuserar på skärgårdaen i Arkö, St Anna och Gryt. Här finns allt du behöver för att upptäcka Sveriges vackraste skärgård!

Söderköping ligger på samma avstånd från Rönö som Norrköping och är väl värt besök, speciellt sommartid då den pittoreska staden lever upp. Den stora upplevelsen är småstadsidyllen samt Söderköpings gästabud med medeltidsmarknad och tornerspelet i slutet av augusti.

För den som är intresserad av att löpning eller cykling kan Vikbovändan rekommenderas - ett annorlunda maratonlopp där vätskestationerna finns på gårdar där man förutom dryck får smaka på Vångas struts, Visätters kalkon, Sänkdalens mjölk och Vallas getost. Startskottet för 2019 års Vikbovända går  10 augusti.

Kolmårdens Djurpark är med sin yta på 1,75 km² Nordens största djurpark och räknas också som en av de största i världen.


Djurparken är ett av Sveriges populäraste resmål för barnfamiljer. Under en säsong har Kolmården drygt 700 000 besökare. Bland de största attrakti-onerna hittar vi Bamses Värld och delfinföreställningen som ses av 98 % av alla besökare varje år.

För golfaren eller den som vill njuta av naturen och avnjuta en lunch på golfrestaurangen finns följande golfbanor i krokarna:


Mauritzberg Östra Husby

Jönåker GK i Jönåker

Ingelsta GK i Norrköping

Norrköping Söderköping GK i Norrköping