Årskalender 2020

Kalendern uppdateras successivt då programmen blir kända. Klicka på röd knapp för att se programmet.

Kommande program

21 maj, 9.30  Friluftsgudstjänst i Segerbo


6 juni, 11.30  Fanutdelning i Slottsträdgården, Linköping

                          OBS Pga coronan bara våra 2 representanter


16 aug             Segerbodagen: friluftsgudstjänst, café, spelmän


Sept                  Svamphelg


5-6 sept           Östgötadagarna: visning av kyrkan och café


5 dec                 Julbord, anmälan: info@ronobygdeforening.se


13 dec               Luciafirande i Rönö kyrka + samkväm

Syna även länkbiblioteket nedan för att ta del av evenemang i Norrköping, Söderköping och övriga Östergötland. Vad gäller kyrkliga arrangemang så hänvisar vi dig till kyrkans hemsida. 

Du som önskar annonsera en aktivitet är välkommen med ditt bidrag till info@ronohembygdsforening.se. 

Östgötadagarna lockar varje år tusentals besökare till den östgötska landsbygden. Var med och upptäck matproducenter, gårdsbutiker, konstgallerier, bondgårdar, hembygdsgårdar och mycket, mycket mer.

Vikbolandsmarken arrangeras årligen i mitten av juli i Östra Husby. På programmet står sång och musik, utställningar, försäljning av lokalt producerade matvaror och produkter samt loppis.'

Alla känner vi ju till "vår stad" Norrköping - Sveriges 10e största stad enligt antal invånare. Om du vill ha bra koll på kulturevenemang, sevärdheter och och restauranger så finns allt du behöver på denna hemsida.

Håll dig uppdaterad på evenemangen i Norrköping . Här hittar du schema för konserter, teaterföreställningar etc. för alla kategorier av kulturintressenter.

Om du vill bredda kultur- och nöjesutbudeten samt sevärdheter till slottsbesök och liknande då bör du besöka hemsidan "Visit Östergöt-land”.....

Östgötaskärgården är en hemsida som fokuserar på skärgårdaen i Arkö, St Anna och Gryt. Här finns allt du behöver för att upptäcka Sveriges vackraste skärgård!

Söderköping ligger på samma avstånd från Rönö som Norrköping och är väl värt besök, speciellt sommartid då den pittoreska staden lever upp. Den stora upplevelsen är småstadsidyllen samt Söderköpings gästabud med medeltidsmarknad och tornerspelet i slutet av augusti.

För den som är intresserad av att löpning eller cykling kan Vikbovändan rekommenderas - ett annorlunda maratonlopp där vätskestationerna finns på gårdar där man förutom dryck får smaka på Vångas struts, Visätters kalkon, Sänkdalens mjölk och Vallas getost. Startskottet för 2019 års Vikbovända går  10 augusti.

Kolmårdens Djurpark är med sin yta på 1,75 km² Nordens största djurpark och räknas också som en av de största i världen.


Djurparken är ett av Sveriges populäraste resmål för barnfamiljer. Under en säsong har Kolmården drygt 700 000 besökare. Bland de största attrakti-onerna hittar vi Bamses Värld och delfinföreställningen som ses av 98 % av alla besökare varje år.

För golfaren eller den som vill njuta av naturen och avnjuta en lunch på golfrestaurangen finns följande golfbanor i krokarna:


Mauritzberg Östra Husby

Jönåker GK i Jönåker

Ingelsta GK i Norrköping

Norrköping Söderköping GK i Norrköping