Shop

Välkommen till Bygdeföreningens WEB-shop!


Alla produkter på marknaden är lokalt producerade eller producerade av lokala aktörer och Bygdeföreningen erhåller mellan 10% och 100% av intäkterna av sålda produkter.  Observera att tillgången till samtliga produkter är begränsad.  Alla våra produkter tål dessutom en prisjämförelse!

Många är de i Rönö som har gått i simskola i Bugaviken. Nu kan du köpa björkved toppat med al och ask som vuxit i Bugaviken.  Det sammantagna brännvärdet i denna säck är mycket högt. Obs veden är relativt färsk och bör därför torka fram till sommaren. Veden är förpackad i säckar om 35-40 liter.


Pris 70 kronor


Läs om vedens förbränningsvärde

Ange "Ved" + antal säckar vid beställning

Ved Crème de la Crème. 50% ask och 50% björk förpackat i en vedkasse gjord av tjock filt. Överraska vänner med en udda present som samtidigt förgyller kvällen vid brasan. Vedkassen är hållbar och kan återanvändas för ved eller varför inte shopping! Kassen är fylld med ca 40 liter ved.


Pris 220 kronor


Ange "Lyxved" vid beställning + antal

Rektorns honung framställs från blomma till burk i Rönö på Vikbolandet.


På julmarknaden erbjuder Martin Collin 500 gram glasburkar till försäljning för 50 kr st.


Vi kan tacka bina för vår mat!

 

Ange "Rektorns" + antal vid beställning

Åke Oscarsson är bygdens andra förnäma biodlare som erbjuder sin honung av högsta (bästa) kvalitet!


Erbjudandet på julmarknaden är 12 st burkar för 750 kronor. Om man nöjer sig med enstaka burk på 700 gram så är priset 75 kronor per burk. Finns även i tre- kilos burk för 250 kronor.


Varför skall du äta honung?

Ange "Honung" + förpackning + antal vid beställning

En smaksensation (?) förpackad i en julig glasburk på 1,7 dl. Burken innehåller marmelad gjord på tomater och smaksatt med apelsin och citron eller apelsin och kardemumma eller vanilj och lime eller kanel. Perfekt att ge bort till vänner samt att ha på julbordet.


Pris 40 kronor. Ett fåtal burkar med den gamla kryddningen kvar. Ny sats, kryddad med mandarin och citron, tillgänglig den 17 december.

Ange "Marmelad" + antal vid beställning + önskad smak

Bli ägare till en unik kniv som representerar genuint Rönö-hantverk. Varje kniv i tillhörande läderfodral är ett mästerverk! Lennart är fast boende i Vintersbo.

Studera den stora samlingen knivar på Lennart Carlssons hemsida.


Priser i intervallet 1 200 - 3 900 kronor.


Kontakta Lennart för beställning och betalning.


Chihiro Tsuji, som har sitt sommarboende i Rönö, är utbildad inom textilkonst-hantverk i Japan och Sverige. Sedan 2013 har hon arbetat som textilkonst-hantverkare. Främst väver hon sjalar i naturmaterial med växtfärgade garn. Garnet kan vara kashmir, alpacka eller Yak. Chirio strävar efter att tillverka sjalar med god hållbarhet, funktionalitet, komfort och skönhet


Ta del av Cihiros mästerverk.


Pris i intervallet 500 - 3 000 kronor


Kontakta Chiro för beställning och betalning chihirotsuji1006@gmail.com. Mobil: 070 - 55 20 305.

Kerstin Js exklusiva tygkassar för olika behov är ett måste. Kanske en påse för dina festskor, "vinpåse" som en exklusiv present eller en liten shoppingbag. Titta på urvalet här.


Priser 120 - 130 kronor. Ett fåtal kassar kvar.
Ange "Kasse" + nr  vid beställning

Helenas keramikföremål, som tål mikro och diskmaskin,  börjar bli välkända i bygden. Inför julen har Helena tillverkat nya bruks- och prydnadsföremål som du kan studera i hennes produktkatalog .


Priserna exponeras i produktkatalogen.


Önskar du komma i kontakt med Helena så når du henna på 0763 - 389 344 .

Ange "Föremål" samt antal vid beställning

Katarina Lagerquists akvareller kan nu även köpas på julmarknaden. I shopen finns för tillfället 5 st verk. Måtten på tavlorna är 30x40 cm. Klicka på bilden här för att se en uppförstorad bild av de inramade tavlorna. Välj därefter motiv (1-5) och gör din beställning.


Pris 700 kronor för en inramad tavla i passepartout.


Lär dig mer om akvarellkonsten

Ange "Katarina " + nr vid beställning

Magnus Hult konkurrerar med Katarina om popularitet och ställer nu ut 3 av sina verk på julmarknaden. Klicka på bilden här för att se en uppförstorad bild av akvarellerna som inte är inramade med väl monterade i en passepartout.   Välj därefter motiv (1-3) och gör din beställning. Måtten på tavlorna är 30x40 cm.


Pris för en tavla i passepartout är 500 kronor.


Lär dig mer om akvarellkonsten

Ange "Magnus " + nr vid beställning