Under denna flik samlas foton från nutiden.  Det kan gälla natur och djur, skärgården, porträtt etc. Välkommen med ditt bidrag.

Henrik Danckwardt: Lilla Rimmö
Rolf Kalamark
Georg Blom
Hans Hentzell: Solnedgång på Trännöfjärden
Ingemar Hagelberg: Midsommardans i Lilla Hummelvik 2019
Per Sundquist
Ingemar Hagelberg: Ekoxhanne i Lilla Hummelvik
Rolf Haag
Ingvar Ågren
Hanna Karlsson

Bygdeföreningen har haft en fototävling med syfte att samla in bilder från "Vårt fantastiska Rönö". Motiven fick vara vad som helst, exempelvis naturbilder och bilder som knyter an till det kulturella.

Startdatum var 2020-06-30, slutdatum 2020-09-30 och vi har fått ett brett engagemang. Fotona lagras i ett bildbibliotek, men de tio bästa finns t v i ett bildspel. Vinnaren blev i år Henrik Danckwardt.

Klicka på bildspelet för att se hela fotografierna!

Ingemar Hagelberg har tagit torpbilden som blev vinnare i fototävlingen 2019.

Grattis Ingemar!

Läs Connys verk "Naturens skiftningar"  i vilket han har fångat året 2017 i stämningsfulla naturbilder. Bläddra och njut genom att klicka på bilden t v.

I skärgårdslandskap kan man ofta uppleva ett magiskt sken. Detta gäller speciellt när dimman kryper upp ur havet eller lägger sig i dalsänkor på åkrar.

Detta ljusfenomen kan upplevas på många ställen i Rönö.

På bilden i det vänstra hörnet kryper dimman upp ur Stäkviken mot Vintersbo Herrgård.

På bilden med solnedgången kan man skönja  en ensam ko.

Panoramabilden till vänster är tagen  från Vintersbo  mot Kungsgården/Håkantorp.

Bild 1. Höbalarna som är utspridda på åkrarna är vackra "installationer" som antyder att den färg-sprakande hösten är ankommande.

Bild 2. Lars Beves kor  konfererar i blomsterängen.

Sportklubben har haft som tradition att anordna kobingo på Kåreholm. Dessvärre har denna publik-friande aktiviteten  gått i graven.

Tävlingen handlade om att kunna gissa i vilka koordinater som kon gjorde sina behov. Vinnaren blev den som prickade in det rätta eller det närmaste koordinatet.

Tävlingen kunde vara över på några minuter eller efter en lite längre väntan.

2 av ca 250 hjortar på Stockerum Gård där Niklas och Linda Nilsson anlagt ett hjorthägn på c:a 24 hektar.

Conny Passmark har fångat ett ögonblick med sex rådjur i konvoj längs Rönö å. Det ser ut som om de ska mumsa på Lars Beves grödor.

Njut av Ingemar Hagelbergs skärgårdsbilder från 2015. Fotona togs i samband med bygdeföreningens skärgårdsutflykt till Kopparholmarna.