Under denna flik samlas foton från nutiden.  Det kan gälla natur och djur, skärgården, porträtt etc. Välkommen med ditt bidrag.

Ingemar Hagelberg har tagit torpbilden som blev vinnare i fototävlingen 2019.


Grattis Ingemar!

Ladda upp Connys verk (5,6 Mb) "Naturens skift-ningar"  i vilket han har fångat året 2017 i stämnings-fulla naturbilder. Bläddra och njut genom att klicka på bilden t v.

I skärgårdslandskap kan man ofta uppleva ett magiskt sken. Detta gäller speciellt när dimman kryper upp ur havet eller lägger sig i dalsänkor på åkrar.


Detta ljusfenomen kan upplevas på många ställen i Rönö.


På bilden i det vänstra hörnet kryper dimman upp ur Stäkviken mot Vintersbo Herrgård.


På bilden med solnedgången kan man skönja  en ensam ko.

 

Panoramabilden längst ner är tagen  från Vintersbo  mot Kungsgården/Håkantorp.

Bild 1. Höbalarna som är utspridda på åkrarna är vackra "installationer" som antyder att den färg-sprakande hösten är ankommande.


Bild 2. Lars Beves kor  konfererar i blomsterängen.

Sportklubben har haft som tradition att anordna kobingo på Kåreholm. Dessvärre har denna publik-friande aktiviteten  gått i graven.


Tävlingen handlade om att kunna gissa i vilka koordinater som kon gjorde sina behov. Vinnaren blev den som prickade in det rätta eller det närmaste koordinatet.


Tävlingen kunde vara över på några minuter eller efter en lite längre väntan.

2 av ca 250 hjortar på Stockerum Gård där Niklas och Linda Nilsson anlagt ett hjorthägn på ca 24 hektar.

Conny Passmark har fångat ett ögonblick med sex rådjur i konvoj längs Rönö å. Det ser ut som om de ska mumsa på Lars Beves grödor.

Njut av Ingemar Hagelbergs skärgårdsbilder från 2015. Fotona togs i samband med bygdeföreningens skärgårdsutflykt till Kopparholmarna.